Ellis Dijkstra, alt

Welkom

Alt Ellis Dijkstra begon met zangles tijdens haar studie theologie in Kampen. Daar zong ze in diverse koren en ensembles, van klassiek tot close harmony en popmuziek. Ook vertolkte zij een van de hoofdrollen in de British light opera 'Mikado' van Gilbert & Sullivan.
In Genève volgde ze zanglessen aan het 'Conservatoire populaire de musique, danse et théatre' bij Nicole Rossier-Maradan.
Met Vivien Mackie, celliste en lerares in de Alexander-techniek, werkte ze aan de integratie van haar stem, haar lijf en haar persoonlijkheid.
Ellis studeerde klassieke muziek aan de 'Schumann Akademie'. Tevens nam zij deel aan masterclasses, onder meer bij Johannette Zomer.
Thans wordt zij gecoacht door Evert Jan Nagtegaal.

plaatje ED

Naast haar werk in de sociaal-psychologische zorg zingt Ellis in de Schola Davidica Utrecht o.l.v. achtereenvolgens Lisette Bernt en Daniel Rouwkema. Zij zong daar vaak soli, o.a. de rol van priest in de gebeden bij de maandelijkse Evensong in de Utrechtse Janskerk.
Zij nam deel aan concertreizen naar Engeland, o.m. in 2013 in Durham en in juli 2016 in Exeter.
Tevens werkt ze samen met de Schola Liturgica o.l.v. Sjouke en Geke Bruining-Visser met wie ze in 2015 optrad in St.Pauls in Londen en in York Minster.

Samen met Susanne van Neerbos, sopraan, Kris van der Meij, tenor en Jan Hilbert, bariton, zingt zij in het Via Schola Kwartet.
Zij geven regelmatig concerten zoals een adventsconcert met organiste Gonny van der Maten, Brahms en Rossini met pianisten Reinder Mulder en Jacqueline van der Zee, een Passieconcert in Leeuwenbergh, Utrecht en een zomerconcert in Vleuten.

Samen met Susanne van Neerbos, een vrouwenensemble en een strijkkwartet voerde zij o.l.v. Roel Vogel het Stabat Mater van Pergolesi uit in o.m. de Van Houtenkerk in Weesp.

Als altsoliste werkt zij samen met organist Dick van Dijk en pianiste Tiny van Eeuwijk.
In het kader van de Bachcantatediensten in Utrecht en Nijmegen voerde zij diverse altsoli uit o.l.v. Gerrit Maas en Wouter van Haaften.


Deze website houdt geen bezoekersgegevens bij tenzij expliciet vermeld.